Rólam

Főzni szívvel-lélekkel érdemes, szépet teremtve ínynek és szemnek!

A blogomban gyermekkorom kedvenc ételeinek receptjeit szeretném megosztani. Szeretném ha nem merülnének feledésbe ezek a számomra nosztalgikus finomságok. Nyitott vagyok ugyan a modern, ötletes gasztronómia irányába is ám ezeket a fogásokat fogyasztva eszembe jutnak gyermekkori emlékeim és az akkori világ természetesebb, emberibb, és ízesebb attitűdje.

Ahogyan gyermekként végig rohangásztuk a nagy kukorica táblákat és egy-két kukorica tövet letörve megetettük a közelben tanyázó mezei egereket, tudtuk, hogy ebből a kukoricából milyen finom puliszka kerül az asztalra. S hogy nem csak nekünk fog eledelként szolgálni hanem a „majorságnak” is (majorság=tyúkok, kacsák, libák, juhok, kecskék).. Egész nap a mezőn, hegyen futkározva teljesen más szájízzel habzsoltuk be az asztalra rakott ebédet és vacsorát. E kedves emlékeimmel a nagyszüleimnél töltött "Héderfáji" nyarak alkalmából gazdagodtam illetve erdélyi szülővárosom, a Küküllő menti dombvidék kicsinyke városában Medgyesen.

Nem szeretnék semmilyen mű dolgot megjeleníteni. Ugyanazt a tisztaságot, egyszerűséget és nagyszerűséget szeretném feltüntetni, amit gyermekkorom régmúlt ideje sugall. A képek nem retusált képek…a terméket ábrázolják a maga mivoltában…így, ha valaki el akarja készíteni, nem lesz önbizalomhiánya, hogy neki ez nem fog sikerülni. Pont olyan lesz, mint az enyém. Remélem😊

A recepteken felül, a hétvégi gasztró - túráimról is írok majd kis blogokat, ezzel is kedvet csinálva mindenkinek, hogy kipróbáljon esetleg ismeretlen helyeket és élvezze ezek nagyszerű ízkavalkádját.